TARİF:29
TARİFİN ADI:KURULUKLARDAN ZEYTİNYAĞLI KIŞ DOLMASI
TARİFİN YÖRESİ:GAZİANTEP
TARİFİ GÖNDEREN:YAPRAKSARMA
Arşivimi karıştırınca kuruluklarla yaptığım zeytinyağlı
dolma aklıma geldi.Size bu güzel tarifi bir kez daha
hatırlatmak istedim.Tarife buradan ulaşabilirsiniz.
<
http://selmahlc.blogcu.com/
http://birdemliksohbet.blogspot.com/
http://yoresellezzetler.bloggum.com/tarafından hazırlanmıştır.
AYIKLANIŞI
TARİF:28
TARİFİN ADI:BAMYA
TARİFİ GÖNDEREN:YAPRAKSARMA
TARİFİN YÖRESİ:GAZİANTEP
Arkadaşlar bildiğiniz gibi zeytinyağlılar etkinliğini
ben yapıyorum.Ben size hem zeytinyağlı hemde etli
bamya tarifi vereceğim.Gaziantepte etin girmediği yemek
çok azdır..Ama siz dilediğiniz gibi yapınız.
ZEYTİNYAĞLI BAMYA
MALZEME LİSTESİ
1 su bardağı zeytinyağı
2 kuru soğan
2 yeşil biber
3 adet olgun domates
yarım kg.bamya
2 tane kesme şeker
2 yemek kaşığı domates ve biber salça karışımı.
1 su bardağı pişmiş nohut
YAPILIŞI
Önce yağda sırayla soğan ve biberi,daha sonra domatesleri
bir güzel pişiriyoruz.En son salçasını çalıp içine bamyaya yetecek
kadar su ekliyoruz.Salçalı suyumuz bir taşım kaynayınca kesme
şekeri ve bamyayı ekliyoruz.Bamyayı koyarken eğer ekşisini
koymazsak sünebilir..En son bamya pişince 1 su bardağı pişmiş
nohudumuzu ekliyoruz.Afiyet olsun.
NOT:Etli bamya için önce istediğimiz kadar parça eti yağda
kavurup diğerlerini sırayla ekliyoruz.Kesme şeker koymuyoruz.
Bamyayı ayıklama şekli:Öncelikle baş tarafını asla düz kesmiyoruz.
Kalem ucu gibi başın etrafında dönerek kesersek asla sünme olmaz.
Bence bamya sevmeyenler birde böyle deneyin canım.
31 Temmuz 2008 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
5 yorum:
PORSELEN DEMLİK yepyeni bir etkinlik ile karşınızda…
YÖRESEL LEZZETLER ETKİNLİĞİ-4 PİLAVLAR
http://porselendemlik.blogcu.com
http://selmahlc.blogcu.com
http://birdemliksohbet.blogspot.com
http://yoresellezzetler.bloggum.com tarafından hazırlanmıştır
etkinliğimizin yeni sahibesi www.capankizimutfakta.blogspot.com olarak 10/8/2008 ile 01/09/2008 tarihleri arasında 20 gün boyunca ben yapacağım konumuz:PİLAVLAR
anadolunun zengin sofrasını evlerimize sunmak,bizi biz yapan değerlerimizin hünerli ellerle bütünleştiği yemeklerimizin tarih kokan hikayelerini sunmak ve bu lezzetleri siz değerli dostlarımızla paylaşmak…
sizde bu lezzet dolu maceraya davetlisiniz…
eğer sizlerinde sofralarında yer bulan kendi yörenize ait bir tarifiniz var ise tarifinizi bize ulaştırabilir böylece bir yerlerde kalmış lezzetleri tüm dostlarınızla hem paylaşmış olacak hem de yörenizin kültür ve değerlerini tanıtmış olacaksınız
yapmanız gereken şey;
hazırladığınız yöresel yemeğinizi ismi ,yöre adı ,tarifi ve birkaç aşama ile çektiğiniz fotoğraf ile bloğunuzda yada sitenizde yayınlayıp daha sonra ev sahibine yorum ya da e-posta ile haber vermek
örnek:
isim:perde pilavı
yöre adı:siirt
buraya ise tarifimizin resmi ile beraber detaylı anlatımı gelecek şekilde…
iletişim:kadininmutfagi@hotmail.com ya da www.kadininmutfagi.blogcu.com
unutmayın tarifler sadece tarihi yöresel tarifler olmalıdır
merhaba canım..dediğin gibi tarif uyduruk ama Allah c.c.nin verdiği nimetlerin hepside bereketli..yenilen herşey güzel değilmi.
ortaya bir yemek çıkıyor işte.
cuman mübarek olsun sevgiler.
Merhaba canım önemli değil yok yok uyduruk dedim ama.Tarifsiz yaptım diye öyle yazdım ben.
Dediğim gibi Allah c.c.nin sonsuz nimeti var.Bir araya getirip yemeli değilmi..
mutlu haftasonların olsun..
dolmalarda, bamyada nefis.her iki lezzetide çok severim.ellerin dert görmesin canım.mutlu pazarlar.
Merhaba canım..Nihayet antalya piyazımı yaptım sayfamda alabilirsin..sözümüde tuttum:))
aman gitmeden unutmıyayım dedim..
saol varol canım sana kolay gelsin..öpüyorum kocaman sevgilerimle.
Yorum Gönder