9 Temmuz 2008 Çarşamba

ÇİĞ KÖFTE



Photobucket

Severmisiniz bilmem.Köftenin her çeşidine bayılırım.
En çok yaptığım yemekler arasındadır.Ne kadar malzeme
gidiyor görmeniz bakımından öncelikle köfte leğenini
resimledim.Ben kişi başı 1 çay bardağı simit yani ince
bulgur koyuyorum.Et gördüğünüz gibi bir kase dolusu kadar.
1 ADET KURU SOĞAN
5 DİŞ SARIMSAK
1 YEMEK KAŞIĞINDAN FAZLA BİBER SALÇASI
1 YEMEK KAŞIĞI İSOT
6 ÇAY BARDAĞI SİMİT
1 MAYDANOZ
1 KASE ÇİĞ KÖFTELİK ET
1 NORMAL BOY SOYULMUŞ OLGUN DOMATES
1 MAYDANOZ
VARSA 2 ADET YEŞİL SOĞAN
KARABİBER
KÖFTE İLACI(KİMYON)

Yoğurmaya başladıktan sonra asla su koymayın.
Domatesle yoğurun.Az gelirse bir domates daha soyun.
İyice yoğrulduktan sonra az az su verin.Tadına bakın.
Eğer azsa salçası ,acısı ekleyin..Çıtır çıtır etmiyosa
az su ile yoğurup maydanozunu koyun..Afiyet olsun.
Photobucket

3 yorum:

anemonun mutfagi dedi ki...

canım merhaba
biliyorm beni merak ediyorsun artık bugün evde yalnız kaldık ablam,babam ve ben şimdi bize daha çok koyuyor ama maalesef yaşamda devam ediyor çünkü birde babamız var ona çok iyi bakmak zorundayız o bize annemden kalan bir emanet..kendine iyi bak sevgilerimi yolluyorum sana can dostum..

Adsız dedi ki...

hah şöle ne kadar ne kattın görelimki bizde yapalım dimi sağolasın ellerin dert görmesin canım

Adsız dedi ki...

yörenin gaziantep olduğundan emin misiniz?şanlıurfa olmasın?