9 Temmuz 2008 Çarşamba
CİĞER KAVURMASI
İşte size yöresel bir yemek daha.Antepte hemen
hemen her kebabçıda yada her köşe başında bir
lokantada ciğer kebabı yada ciğer kavurması
yiyebilirsiniz..Bende evde yaptım.İşte malzemeler
MALZEME LİSTESİ
1 TAKIM CİĞER
3 ADET KURU SOĞAN
1,5 SU BARDAĞI KADAR SIVIYAĞ
TUZ
KIRMIZIBİBER
MAYDANOZ
YAPILIŞI
Bir takım ciğer derken paf ciğeri ve kara ciğeri
birlikte oluyor..Bunları güzelce robotta çok minik
olmadan çekiyoruz..Aslında minik minik tahtadada
doğranabilir.Ama ben robotta çekilmiş seviyorum.
Tencereye alıp bir güzel yağda kavuruyoruz.
Yağ çok gibi gelebilir..Azar azar eksildikçe koyun..
Zaten sizde yağı nasıl çektiğine çok şaşıracaksınız.
İyice kavrulunca ister ince ister söğüş kesilmiş kuru
soğanları ekleyip birde onla kavururuz.Soğan iyice
kavrulunca bolca kırmızibiber,az karabiber ekleriz.
Tuzuna bakarız ..En son ocağı kapamadan önce
maydanozunu ekleyip altını kaparız..Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 yorum:
oooh ellerine sağlık mis gibi olmuştur..
canım bugün etkinlik başlıyor sanırım sana kolyalıklar diliyorum canım rabbim yardımcın olsun..bol katılımlı gzüel bir etkinlik olması dileğiyle seni bu etkinlikte yanlız bırakmayacağım unutma... sevgiler tatlım
canım merhaba
sana çok teşekkür ederim sağol annem için sayfanda yer açmışsın ne diyeceğimi bilemiyorum ,hala şokatayım sen harika bir dostsun her zaman yanımda olduğunu biliyorum ve bende her zaman senin yanındayım öpüyorum..
anemonunmutfagi
canımcım hamsili pilavım ve karalahana sarmam senin için hazır... alabilirsin gülüm
http://buramburam.blogspot.com/search/label/Y%C3%B6resel%20Yemekler
http://buramburam.blogspot.com/2008_04_01_archive.html#5781424816485637516
blogspottaki yayınıda mesaj kutusunun alttaki panodan değiştirip etkinleştirebilirsin.. saati ve tarihi düzeltmen yeterli canım. sevgiler öptüm
ciğeri hiç sewmem ama senin hatırına yapıp yemeye söz weriyorum sewgiler canım
Yorum Gönder