skip to main |
skip to sidebar
İşte size yöresel bir lezzet..Bunu komşum Asiyeden görüntüledim.Bildiğiniz ekşi.Ama sumak denen bir bitkinin suyundan elde ediliyor.Ben hiç kendim yapmadım ama komşum sumağı bir güzel ıslayıpüzerine un serperek suyunun çıkmasını sağladığını ,koyulaştıkçakaptan kaba aktararak tam kıvamına gelene kadar güneşte beklettiğinianlattı.Önceleri limontuzu yerine dolmalara,salatalara hep sumak ekşisi kullanılırdı.Ama şimdilerde bu güzel lezzet unutulmak üzere..Biz kısıra kullandık.İnanın tadını baya değiştiriyor.Denemenizi tavsiyeederim.
3 yorum:
Canım sumak ekşisini paylaşmakla çok iyi yapmışsın çok değişik bir lezzet,salatalarda ve kısrda enfes olur öpüyorum
çok ilginç ilk defa duydum ben bu sumak eksişini en kısa zamanda alıp deniyeyim
Ben 12 yıldır Kahramanmaraş'ta yaşıyorum. Burada ekşili yemeklerde, dolma ve kısırda kullanılıyor. Ben önceleri kullanmıyordum. Şimdi sumak ekşisi yoksa dolma yapmıyorum. Yöre halkı ekşiakıtı diyor.
Sevgiler...
Yorum Gönder