22 Haziran 2008 Pazar

KUĞULU KURABİYE

Photobucket
KUĞULU PASTA
Bu kuru pastayı hülya arkadaşımızın etkinliğinde görüp yaptım..Çok güzel ama birazda uğraştıran bir kurabiye..Ama olsun en kolay şey ekmek yemek onuda çiğnemeden yutamıyoruz.Bende bu tarifi yine Hülya arkadaşıma yolluyorum..Ve blogum açılmadığı için bu benim yeni adresim..Diğer adresim bildiğiniz gibi http://www.yapraksarma.blogcu.com.idi.i̇şte/ size tarifi

MALZEME LİSTESİ
4 Su bardağı un
300gr.margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 çay kaşığı vanilya
1 yumurta
gözleri için karanfil
1 çay bardağı kadar içine sarı boya katılmış krem şanti.

KREMASI İÇİN
1,5 çorba kaşığı un
3,5 çorba kaşığı şeker
1 su bardağı süt
1 yumurta
1 vanilya
1 limon kabuğu rendesi


YAPILIŞI
Hamuru için önce margarin ile şekeri yoğururuz.Un ,yumurta,vanilya,kabartma tozu hepsini karıştırıp yoğurarak hamurumuzu elde edelim.Daha sonra yarım saat nemli bez altında bekletelim.Hamurdan parçalar alıp tırtıklı yuvarlak bir kalıpla 10 tane keseceksek buna 20 adet kanat 10 adet baş yaparak hazırlayalım..
Başının şeklini 2 gibi yapıp gözüne karanfillerden koyalım.Isıttığımız fırında esmerleşmeden kurabiyemizi çıkaralım.

Diğer yanda kremamız için önce şeker ve unu kavuralım.İçine sütünü ekleyelim..Koyulaşınca vanilya ile limon kabuğunu koyup soğumaya bırakalım..

Elimize yaptığımız tırtıklı daireden alıyoruz.Üzerine krema sürüyoruz..Kanatların ve başların altını biraz bıçakla düzelitrsek yapışması daha kolay olur..Kanatlara sarı boya kattığımız krem şantiden koyup bir güzel yapıştıralım..Biraz dolaptada beklerse güzelce tutar.Afiyet olsun..
Photobucket

5 yorum:

arzumcum.blogspot.com dedi ki...

güzel yorumun için teşekkürler canım.kurabiyeler çok hoş ve nefis görünüyor.alttaki umaçta çok değişik ve güzel.ama buralarda antep peyniri bulmak imkansız.acaba beyaz peynir yada başka peynir olabilirmi?ellerine sağlık.mutlu bir hafta dilerim.sevgiler.

Adsız dedi ki...

Merhaba. Kurabiyeleriniz güzel görünüyor. Oldukça zahmetli bir kurabiye. Kanatlarını yarım dairenin düz tarafı alta gelecek şekilde yapıştırısanız sanırım daha kolay yapışır ama siz zoru seviyorsunuz :)

HÜLYA dedi ki...

canımcım ellerine sağlık tarifin yayında... çok öptüm seni

Adsız dedi ki...

hangi akıllı bu kadar uğraşırki. ben olsam o mazemeyle bi güzel top top kurabiye yaparım sora yapılan sosa o kurabiyeleri bandırıp bandırıp yerim. bu kadar basit :D

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık