27 Ağustos 2008 Çarşamba

UĞUR BÖCEKLİ PASTA

Photobucket
5 adet yumurta
4 fincan un
1 fincan nişasta
1 fincan su
5 fincan şeker
1 paket kabartma tozu

KREMA İÇİN
1 Paket krem şanti

Ağız kısmı için
1 paket çikolata sos
YAPILIŞI

Yumurta ve şekeri çırpı sırayla diğerlerini
ekliyoruz.En son suyu ve kabartma tozunu ekliyoruz.
Yuvarlak bir tepside pişiriyoruz.Sonra keki ortadan
ikiye bölüp içini istersek krem şantimize çikolata sos
ekleyip elde ettiğimiz kremadan sürüyoruz.Daha sonra
kanatları yerleştiriyoruz.Ama ağız kısmını ayrı tutarak
kekin üst kısmını 2 kanat ve bir ağız olarak 3e ayırıp
ayarlıyoruz.Ağız kısmına çikolata sosdan sürüyoruz.
Krem şantimize kırmızı gıda boyası ekleyip renk veriyoruz.
Ben çokda faydalı görmediğim için çok koymadım.Az pembe
oldu.Sonra şekerleme ile süslüyoruz.AFİYET OLSUN
koyuyoruz.


2 yorum:

Adsız dedi ki...

selam canımm kusura bakma bir kaç gündür yine görüşemiyoruz ama galiba ben bu blog işinden vazgeçeceğim artık eskisi gibi gelemiyorummm sana sevgilerimi gönderdimmmmm... seni ve yeğenlerimi çok öpüyorummmm..

anemon

SOFRAM dedi ki...

Çok güzel bir pasta olmuş, börek ve çörekte öyle, ellerinize sağlık, afiyetler olsun, sevgilerimle...