25 Ağustos 2008 Pazartesi

AY ÇÖREĞİ

Photobucket

Malzeme listesi
5 su bardağı un
1 paket instant maya
2 yumurta
1 kahve fincanı tozşeker
2 kahve fincanı margarin
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 su bardağı ılık süt

İç malzemesi

2 su bardağı ceviz
2 yumurta akı
2-3 yemek kaşığı kakao
1 çaykaşığı tarçın
1 su bardağı fındık
Arzu edilirse kuru üzüm
1su bardağından az toz şeker

Yapılışı

Öncelikle unumuzu bir kaba alıyoruz.
Üstüne son kullanma tarihine önemle baktığımız
1 paket instant mayayı döküyoruz.
Sora ılıttığımız sütü üzerinde gezdiriyoruz..
2 yumurta sarısını ,tuzu,şekeri,margarini ekleyip
hamuru yapıyoruz.Hamur yoğrulduktan sonra ağzını kapayıp
sıcak bir ortamda 2 saat kadar hamurun kabarmasını bekliyoruz

İç malzememiz için
cevizi,fındığı,kakaoyu,2 yumurta akını,şekeri,tarçını
rondoya koyup bir güzel çekiyoruz.
Karşımıza kakolu nefis bir karışım çıkacak.

Sonra kabaran hamurdan ceviz büyüklüğünde
parçalar alıp elimizle minik bir daire olacak
şekilde açıyoruz.Uç kısmına yaptığımız harçtan
koyup rulo şeklinde yuvarlayarak hamuru kapıyoruz.
Ve ay şekli veriyoruz.Üzerine yumurta sarısı
sürüp susam döküyoruz.30-35 dakika kadar ısınmış
fırında nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz.

3 yorum:

nurayla dedi ki...

ımmmmmhhh...ellerine sağlık çörekler nefis görünüyor vede iyi geceler dilerim görüşürüz...

HÜLYA dedi ki...

OOOH MİS GİBİ ÇÖREKLER...ELLERİNE SAĞLIK ZEYNEPCİM.

SEVGİLER

derya dedi ki...

Canım iyi akşamlar çocukluğumdan beri vazgeçilmewzlerimden biridir ay çöreği ellerine sağlık enfes görünüyür öptüm...